Tietoa Jujuista

Kuvitusta Silja Selosen ääniteokselle Ode in Code.

Julkisen taiteen kierros Jujut tuo taiteen keskelle arkea. Väliaikaiset julkiset teokset ottavat Lahden ja naapurikunnat haltuun kesällä 2021 ja pohtivat ympäristöpääkaupunkivuoden teemoja taiteen keinoin.  

Lahdessa teoksiin voi törmätä neljässä eri paikassa. Rautatieasemalla voit kuulla taiteilija Silja Selosen ääniteoksen Ode in Code ja Aleksin ja Veskun kulmassa voit kohdata kolme varsin kummallista hedelmää: Strange Fruit -veistossarjan on tehnyt taiteilijakaksikko Andy Best ja Merja Puustinen. Matkustajasataman Sahanpuistoon on puolestaan lipunut ympäristötaiteilija Jenni Tieahon pajuveistos Tuuliajolla, ja Sibeliustalon Vesijärven puoleisista ikkunoista voit nähdä museon kokoelmiin kuuluvan, taiteilija Marianne Sirin teoksen The World We’re Giving to Future Generations.  

Veistos. Valkoisiin sortseihin puetun selällään makaavan mallinuken vatsasta pursuaa muoviroskaa.
Marianne Sirin veistos The World We’re Giving to Future Generations.
Kuva: Esa Heiskanen & Hanna Laaksonen

Kesäkuussa Lahdessa ja heinäkuussa naapurikunnissa

Lahdesta teokset matkaavat naapurikuntiin. Asikkalassa Vääksyn Kanavapuistossa kuullaan Selosen ääniteos osana Vääksyn kanavan 150-vuotisjuhlia, Heinolassa Bestin ja Puustisen hedelmät valtaavat kirjaston katon ja Orimattilan Veteraanipuistossa voi pysähtyä Tieahon teoksen ääreen.  

Teokset ovat koettavissa Lahdessa 10.6.–4.7.2021 ja Lahden naapurikunnissa 8.7.–1.8.2021. Näyttelyn tuottaa Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, Lahden kaupunkiympäristö ja Taiteen edistämiskeskus. Näyttely on saanut tukea Kestävä Lahti -säätiöltä.