Kestävä Lahti -säätiö myönsi projektirahoitusta julkisen taiteen näyttelylle

Yksityiskohta vuonna 2018 toteutetusta Golden Goose - pesimäalue -teoksesta (Miss Kompro ja Ihana Havo). Kuva: Tiina Rekola /Lahden museot, kuvakokoelmat

Julkisen taiteen kierros Jujut -näyttely tuo taiteen keskelle arkea, ja julkisia teoksia nähdään kesällä Lahdessa keskeisillä paikoilla.

Ympäristöpääkaupunkivuoden teemoja esiin taiteen keinoin

Malva toteuttaa ensi kesänä väliaikaisen julkisen taiteen näyttelyn yhteistyössä Lahden kaupunkiympäristön ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Julkisen taiteen kierros Jujut -näyttely nostaa ympäristöpääkaupunkivuoden teemoja esiin taiteen keinoin. Hankkeelle haettiin projektirahoitusta Kestävä Lahti -säätiöltä, ja näyttely sai myönteisen rahoituspäätöksen 29.1.2021.

Näyttely tuo taiteen keskelle arkea, ja julkisia teoksia nähdään Lahdessa keskeisillä paikoilla keskustassa, Matkakeskuksella ja Matkustajasatamassa. Teokset lähtevät myös maakuntakierrokselle ja jalkautuvat Heinolaan, Orimattilaan sekä Vääksyyn. Näyttely ajoittuu kesään ja kestää yhteensä kaksi kuukautta.

– Meille oli erityisen tärkeää löytää keinoja nostaa taide vahvasti osaksi ympäristöpääkaupunkivuoden ohjelmaa ja tuoda teokset julkiseen tilaan kaikkien saavutettavaksi, kertoo projektia vetävä museoamanuenssi Paula Korte.
– Näyttelyllä haluamme tarjota niin temaattisesti kuin visuaalisestikin vaikuttavaa sisältöä, joka pysäyttää ympäristökysymysten äärelle.

Lisätiedot

Paula Korte
Museoamanuenssi