Saapuminen ja esteettömyys

Osoite

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
Päijänteenkatu 9
15140 Lahti

Katso osoite kartalla

Oletko saapumassa ryhmän kanssa? Katso ohjeemme ryhmävierailuille.

Saapumisohjeet

 • Matkakeskukselta Malvaan voi suunnata joko Rautatienkatua tai Vesijärvenkatua pitkin.

  Vaihtoehto 1: Rautatienkatu

  Rautatienkadun varrelta löydät Taideakselin taideteoksia. Rautatienkatua tulee kävellä suoraan Lanunaukion läpi Kirkkopuistoon asti. Kirkkopuiston läpi suoraan kulkiessasi huomaat vasemmalla punatiilisen rakennuksen, jossa museomme sijaitsee.

  Huom. Kirkkopuistossa on portaita ja korkeuseroa.

  Vaihtoehto 2: Vesijärvenkatu

  Vesijärvenkatua pitkin saavuttaessa kuljetaan suoraan Päijänteenkadulle asti. Kääntymiskohdan tunnistaa suurikokoisesta Akseli Leinosen Kylän portti -teoksesta. Teoksen kohdalta käännytään vasemmalle Päijänteenkadulle, josta museo löytyy.

  Vaihtoehto 3: Esteetön reitti 

  Matkakeskukselta keskustaan kulkee esteetön reitti Vesijärvenkadun rinnalla Matkakeskuksen suunnalta katsottuna Vesijärvenkadun oikealla puolella. Reitin alkupään löytää Matkakeskukselta pyöräilyohjeita keskustaan seuraten.

  Reitti kulkee aluksi alikulkuväylää ja lopulta Vesijärvenkatua pitkin. Akseli Leinosen Kylän portti -teoksen kohdalta käännytään vasemmalle Päijänteenkadulle, jolta museo löytyy.

 • Ajankohtaisimmat tiedot Lahden julkisesta liikenteestä löytyvät Lahden seudun liikenteen verkkosivuilta.

  Malvan lähimmät kaupunkiliikenteen bussipysäkit sijaitsevat Vesijärvenkadulla ja kauppatorilla.

  Pitkän matkan liikenteen bussipysäkkejä sijaitsee Vesijärvenkadulla, mutta Lahden Matkakeskukseltakin kävelymatkaa Malvaan on vain 1 kilometri.

 • Mankelit ovat Lahden kaupungin yhteiskäyttöön tarkoitettuja kaupunkipyöriä. Mankelin voit lainata Freebike 2.0 -sovelluksella joko minuuttiveloituksella tai pidemmäksi aikaa esim päiväksi. Kaupunkipyöräasemia on yhteensä 60. Malvan lähin kaupunkipyöräasema on Päijänteenkadulla.

  Lue lisää https://kaupunkipyorat.lahti.fi/

  Omalla pyörällä tuleville on pyörätelineet Päijänteenkadulla Malskin pääovien lähellä. Lahdessa pyöräily on helppoa. Kattava pyörätieverkosto ja lyhyet etäisyydet tekevät pyöräilystä kätevän tavan liikkua kaupungissamme.

  Lue lisää https://www.lahti.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne-ja-kadut/pyoraily/

 • Malva sijaitsee Lahden keskustassa. Varmimmin parkkipaikan löydät Lahden toriparkista, johon pääset ajamaan sisään Rauhankadulta. Toriparkista noustuasi voit kävellä kohti Malvaa Mariankatua tai Rautatienkatua pitkin. Kirkkopuiston läpi kuljettuasi näet punatiilisen rakennuksen, jossa Malva sijaitsee.

  Myös Malvan lähikaduilla on joitakin maksullisia kadunvarsipysäköintipaikkoja. Malvan alueelle ajetaan Lahdenkadun puolelta Päijänteenkatua pitkin. Pysäköinnin voi maksaa seuraavilla sovelluksilla: Easy Park, Parkman, eParking.fi ja Moovy.

  Lisätietoja pysäköinnistä Lahdessa saa Lahden Pysäköinnin ja kaupungin pysäköinnin verkkosivuilta.

 • Lahteen pääsee helposti junalla Suomen suurimmista kaupungeista. Junalippuja voi ostaa juna-asemien lippuautomaateista, VR:n verkkosivuilta tai VR:n lipunmyyntisovelluksella. Huomioi, että junasta ei voi ostaa lippua. 

  Juna pysähtyy Lahdessa Lahden Matkakeskuksessa. Matkakeskukselta kävelee Malvalle 15 minuutissa. Matkakeskukselta kulkee myös linja-autoja, joilla pääsee lähemmäs museota.

 • Lahteen pääsee helposti linja-autolla Suomen suurimmista kaupungeista. Lippuja linja-autoihin voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta tai linja-autosta. Huomioi, että usein etukäteen ostettu lippu on edullisempi.

  Lahdessa linja-autot pysähtyvät Lahden Matkakeskuksella, josta on vain 15 minuutin kävelymatka Malvaan. Osa linja-autoista pysähtyy myös Vesijärvenkadun pikavuoropysäkeillä, joilta on n. 5 minuutin kävelymatka Malvaan.

 • Malvan sisäänkäynnin edessä Päijänteenkadulla on saattotasku linja-autoille. Linja-autoa ei kuitenkaan voi pysäköidä museon eteen.

  Linja-autojen ajoreitti Malvalle on Lahdenkadun suunnalta Päijänteenkadulle. Poispäin Malvalta ajetaan Päijänteenkadulta Kulmakadun kautta Vesijärvenkadulle.

   

Esteettömyys

Malvan edustalta Päijänteenkadulta löytyy pyörätuolimerkillä merkitty pysäköintipaikka.

Malvan kaikkiin tiloihin pääsee kulkemaan pyörätuolilla. Malvasta on mahdollista lainata pyörätuoli museovierailun ajaksi.

Opaskoirat ovat tervetulleita museoon.

Malvan Valogalleriasta löytyvä Ahto-teos sisältää voimakkaita aistikokemuksia.

Herättääkö museon esteettömyys kysymyksiä? Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen malvamuseo@lahti.fi ja kysyä lisää. Puhelintiedusteluihin vastaamme museon aukioloaikoina.

Kielletyt esineet museossa

Teosturvallisuuden vuoksi näyttelytiloihin ei saa viedä: reppuja tai isoja laukkuja, sateenvarjoja, ruokaa tai juomaa.

Ethän käytä Malvan näyttelytiloissa nastakenkiä. Kysy asiakaspalvelusta neuvoa saapuessasi museoon.

Lainattavat apuvälineet

Asiakaspalvelusta löytyy kaksi taskulamppua sekä kaksi suurennuslasia yleisökäyttöön. Kysy asiakaspalvelusta apuvälineita saapuessasi museoon.

Malvan museokauppa
ti klo 10-18, ke klo 10-21, to-su klo 10-18