Sijainti ja saapuminen

Kuva: Lahden museot, kuvakokoelmat.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avautuu keväällä 2022. Malvan museokauppa palvelee kuitenkin Päijänteenkadulla jo nyt!

Osoite

Museokauppa
Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
Päijänteenkatu 9
15140 Lahti

Museokaupan sijainti

Museokauppamme sijaitsee Lahden keskustassa Mallasjuoman vanhaan panimokiinteistöön perustetun Malski-keskuksen sisääntulokerroksessa. Kulku museokauppaan tapahtuu Päijänteenkadun kautta.

Katso osoite kartalla

Saapumisohjeet

 • Matkakeskukselta Malvaan voi suunnata joko Rautatienkatua tai Vesijärvenkatua pitkin.

  Vaihtoehto 1: Rautatienkatu

  Rautatienkadun varrelta löydät Taideakselin taideteoksia. Rautatienkatua tulee kävellä suoraan Lanunaukion läpi Kirkkopuistoon asti. Kirkkopuiston läpi suoraan kulkiessasi huomaat vasemmalla punatiilisen rakennuksen, jossa museomme sijaitsee.

  Vaihtoehto 2: Vesijärvenkatu

  Vesijärvenkatua pitkin saavuttaessa kuljetaan suoraan Päijänteenkadulle asti. Kääntymiskohdan tunnistaa suurikokoisesta Akseli Leinosen Kylän portti -teoksesta. Teoksen kohdalta käännytään vasemmalle Päijänteenkadulle, josta museo löytyy.

 • Malva sijaitsee Lahden keskustassa. Varmimmin parkkipaikan löydät Lahden toriparkista, johon pääset ajamaan sisään Rauhankadulta. Toriparkista noustuasi voit kävellä kohti Malvaa Mariankatua tai Rautatienkatua pitkin. Kirkkopuiston läpi kuljettuasi näet punatiilisen rakennuksen, jossa Malva sijaitsee.

  Myös Malvan alueella on joitakin maksullisia kadunvarsipysäköintipaikkoja. Malvan alueelle ajetaan Lahdenkadun puolelta Päijänteenkatua pitkin.

  Lisätietoja pysäköinnistä Lahdessa saa Lahden Pysäköinnin ja kaupungin pysäköinnin verkkosivuilta.

 • Ajankohtaisimmat tiedot Lahden julkisesta liikenteestä löytyvät Lahden seudun liikenteen verkkosivuilta.

  Malvan lähimmät kaupunkiliikenteen bussipysäkit sijaitsevat Vesijärvenkadulla ja kauppatorilla.

  Pitkän matkan liikenteen bussipysäkkejä sijaitsee Vesijärvenkadulla, mutta Lahden Matkakeskukseltakin kävelymatkaa Malvaan on vain 1 kilometri.

 • Lahteen pääsee helposti junalla Suomen suurimmista kaupungeista. Junalippuja voi ostaa juna-asemien lippuautomaateista, VR:n verkkosivuilta tai VR:n lipunmyyntisovelluksella. Huomioi, että junasta ei voi ostaa lippua. 

  Juna pysähtyy Lahdessa Lahden Matkakeskuksessa. Matkakeskukselta kävelee Malvalle 15 minuutissa. Matkakeskukselta kulkee myös linja-autoja, joilla pääsee lähemmäs museota.

 • Lahteen pääsee helposti linja-autolla Suomen suurimmista kaupungeista. Lippuja linja-autoihin voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta tai linja-autosta. Huomioi, että usein etukäteen ostettu lippu on edullisempi.

  Lahdessa linja-autot pysähtyvät Lahden Matkakeskuksella, josta on vain 15 minuutin kävelymatka Malvaan. Osa linja-autoista pysähtyy myös Vesijärvenkadun pikavuoropysäkeillä, joilta on n. 5 minuutin kävelymatka Malvaan.