Sijainti ja saapuminen

Osoite

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
Päijänteenkatu 9
15140 Lahti

Katso osoite kartalla

Oletko saapumassa ryhmän kanssa? Katso ohjeemme ryhmävierailuille.

Saapumisohjeet

 • Matkakeskukselta Malvaan voi suunnata joko Rautatienkatua tai Vesijärvenkatua pitkin.

  Vaihtoehto 1: Rautatienkatu

  Rautatienkadun varrelta löydät Taideakselin taideteoksia. Rautatienkatua tulee kävellä suoraan Lanunaukion läpi Kirkkopuistoon asti. Kirkkopuiston läpi suoraan kulkiessasi huomaat vasemmalla punatiilisen rakennuksen, jossa museomme sijaitsee.

  Huom. Kirkkopuistossa on portaita ja korkeuseroa.

  Vaihtoehto 2: Vesijärvenkatu

  Vesijärvenkatua pitkin saavuttaessa kuljetaan suoraan Päijänteenkadulle asti. Kääntymiskohdan tunnistaa suurikokoisesta Akseli Leinosen Kylän portti -teoksesta. Teoksen kohdalta käännytään vasemmalle Päijänteenkadulle, josta museo löytyy.

  Vaihtoehto 3: Esteetön reitti 

  Matkakeskukselta keskustaan kulkee esteetön reitti Vesijärvenkadun rinnalla Matkakeskuksen suunnalta katsottuna Vesijärvenkadun oikealla puolella. Reitin alkupään löytää Matkakeskukselta pyöräilyohjeita keskustaan seuraten.

  Reitti kulkee aluksi alikulkuväylää ja lopulta Vesijärvenkatua pitkin. Akseli Leinosen Kylän portti -teoksen kohdalta käännytään vasemmalle Päijänteenkadulle, jolta museo löytyy.

 • Malva sijaitsee Lahden keskustassa. Varmimmin parkkipaikan löydät Lahden toriparkista, johon pääset ajamaan sisään Rauhankadulta. Toriparkista noustuasi voit kävellä kohti Malvaa Mariankatua tai Rautatienkatua pitkin. Kirkkopuiston läpi kuljettuasi näet punatiilisen rakennuksen, jossa Malva sijaitsee.

  Myös Malvan lähikaduilla on joitakin maksullisia kadunvarsipysäköintipaikkoja. Malvan alueelle ajetaan Lahdenkadun puolelta Päijänteenkatua pitkin.

  Lisätietoja pysäköinnistä Lahdessa saa Lahden Pysäköinnin ja kaupungin pysäköinnin verkkosivuilta.

 • Ajankohtaisimmat tiedot Lahden julkisesta liikenteestä löytyvät Lahden seudun liikenteen verkkosivuilta.

  Malvan lähimmät kaupunkiliikenteen bussipysäkit sijaitsevat Vesijärvenkadulla ja kauppatorilla.

  Pitkän matkan liikenteen bussipysäkkejä sijaitsee Vesijärvenkadulla, mutta Lahden Matkakeskukseltakin kävelymatkaa Malvaan on vain 1 kilometri.

 • Lahteen pääsee helposti junalla Suomen suurimmista kaupungeista. Junalippuja voi ostaa juna-asemien lippuautomaateista, VR:n verkkosivuilta tai VR:n lipunmyyntisovelluksella. Huomioi, että junasta ei voi ostaa lippua. 

  Juna pysähtyy Lahdessa Lahden Matkakeskuksessa. Matkakeskukselta kävelee Malvalle 15 minuutissa. Matkakeskukselta kulkee myös linja-autoja, joilla pääsee lähemmäs museota.

 • Lahteen pääsee helposti linja-autolla Suomen suurimmista kaupungeista. Lippuja linja-autoihin voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta tai linja-autosta. Huomioi, että usein etukäteen ostettu lippu on edullisempi.

  Lahdessa linja-autot pysähtyvät Lahden Matkakeskuksella, josta on vain 15 minuutin kävelymatka Malvaan. Osa linja-autoista pysähtyy myös Vesijärvenkadun pikavuoropysäkeillä, joilta on n. 5 minuutin kävelymatka Malvaan.

 • Malvan sisäänkäynnin edessä Päijänteenkadulla on saattotasku linja-autoille. Linja-autoa ei kuitenkaan voi pysäköidä museon eteen.

  Linja-autojen ajoreitti Malvalle on Lahdenkadun suunnalta Päijänteenkadulle. Poispäin Malvalta ajetaan Päijänteenkadulta Kulmakadun kautta Vesijärvenkadulle.

   

Esteetön museovierailu

Malvan edustalta Päijänteenkadulta löytyy pyörätuolimerkillä merkitty pysäköintipaikka.

Malvan kaikkiin tiloihin pääsee kulkemaan myös pyörätuolilla.

Malvasta on mahdollista lainata pyörätuoli museovierailun ajaksi.

Opaskoirat ovat tervetulleita museoon.

Malvan Valogalleriasta löytyvä Ahto-teos sisältää voimakkaita aistikokemuksia.

Herättääkö museon esteettömyys kysymyksiä? Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen malvamuseo@lahti.fi ja kysyä lisää. Puhelintiedusteluihin vastaamme museon aukioloaikoina.

Malvan museokauppa
ti klo 10-18, ke klo 10-21, to-su klo 10-18