Lainattavat kiertonäyttelyt

Lainattava julistenäyttely esillä Orimattilan kirjastossa. Kuva: Karoliina Redsven/Malva

Mielettömän Malvan sisällöt laajenevat myös museon seinien ulkopuolelle! Edistämme kokoelmiemme saavutettavuutta muun muassa kiertonäyttelyin – niistä löydät lisätietoa tältä sivulta.

Malva on toteuttanut kaksi lainattavaa roll up -näyttelyä, joista toinen esittelee Suomen Taidepiirtäjäin Liiton kokoelmaa ja toinen Julistetriennalen ympäristöjulistesarjaa 2000-luvulta. Näyttelyt voi lainata esimerkiksi kouluun, päiväkotiin, kirjastoon tai palveluasumisen yksikköön. Näyttelyt eivät vaadi esillä ollakseen muuta kuin lattiatilaa, ja sisällöiltään ne ovat muunneltavissa erilaisiin tiloihin. Näyttelyt ovat lainaajalle maksuttomia ja niiden kuljetukset Lahdesta voidaan aina neuvotella tapauskohtaisesti. Sovittaessa myös näyttelyiden esillelaitto hoidetaan museon puolesta.

Lainattavat näyttelyt

  • Leopardi lujilla -näyttelyn julisteet ovat peräisin Lahden kansainvälisen julistetriennalen ympäristöjulistesarjasta 2000-luvun varrelta, ja tekijöinä on kansainvälinen joukko maailman parhaita julistetaiteilijoita. Julistetriennalea on järjestetty Lahdessa vuodesta 1975 lähtien ja se oli myös yksi Malvan avajaisnäyttelyistä.

    Näyttelyn tavoitteena on tuoda esiin Suomessa ja Lahdessa tehtävää merkittävää ympäristötyötä visuaalisesti kiinnostavalla tavalla. Lahti oli Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021 ja näyttelyn yhtenä tarkoituksena on lisätä tietoisuutta Lahdesta ympäristö- ja muotoilukaupunkina.

    Näyttely koostuu yhteensä 21 roll upista, joista voi koostaa omien tilojen vaatimuksiin sopivan kokonaisuuden valitsemalla niistä joko kaikki tai osan. Yhden roll upin koko on 85×200 cm.

  • Suomen Taidepiirtäjäin Liitto alkoi sotien jälkeen keräämään suomalaisten kuvataiteilijoiden piirustuksia. Kokoelmien pohja on luotu taiteilijoiden lahjoituksin, myöhemmin sitä on kartutettu ostoin. Kokoelma talletettiin Lahden taidemuseoon vuonna 1961 ja vuonna 1982 se lahjoitettiin museolle.

    Kokoelmassa on tällä hetkellä runsaat 1 600 piirustusta noin 300 taiteilijalta. Kokoelmassa on runsaasti erilaisia maisema-aiheita, kasvokuvia, alastontutkielmia, pilapiirroksia ja karikatyyrejä. Vanhimmat teokset ovat 1800-luvun lopulta, tuoreimmat 2010-luvulta.

    Näyttelyssä on kuvia kokoelman piirustuksista sekä tietoa kokoelman erilaisista teemoista – mm. alastontutkielmista, kasvo- ja omakuvista sekä karikatyyreistä. Näyttely koostuu yhteensä 13 roll upista, joista voi koostaa omien tilojen vaatimuksiin sopivan kokonaisuuden valitsemalla niistä joko kaikki tai osan. Yhden roll upin koko on 85×200 cm.Näyttelyseinäkkeitä taidemuseossa.

Ota yhteyttä