Maarten Baas: Piiloleikki

Kansainvälinen muotoilun supertähti Maarten Baas tuo leikkisän maailmansa Malvaan. Baasin luomukset kutsuvat etsimään, yllättymään ja ihastumaan – sekä muuttamaan käsityksiä muotoilusta.
29.4.2022 ‐ 18.9.2022
Arkistoitu

Aikamme merkittävimpiin muotoilijoihin lukeutuva Maarten Baas tuo leikkisän maailmansa Malvaan. Baasin luomukset kutsuvat etsimään, yllättymään ja ihastumaan – sekä muuttamaan käsityksiä muotoilusta. Baasille muotoilu ei olekaan väline käytännöllisten esineiden luomiseen, vaan pikemminkin keino päästää mielikuvitus valloilleen.  

Malvan Piiloleikki-näyttelyssä nähdään klassikoita Baasin uran varrelta sekä uusia videoteoksia. Mukana on muun muassa Baasin maailmanmaineeseen nostanut Smoke-sarja, jota varten taiteilija hiillosti muotoiluklassikoita, kuten Frank Lloyd Wrightin tunnetun Taliesin-lattialampun.

Maarten Baasin Toinen luonto -teos koostuu yli sadasta näytöstä. Kuva: Lassi Häkkinen/Lahden kaupunki

Maarten Baas

Maarten Baas (s. 1978) on hollantilainen taiteilija ja muotoilija. Baas valmistui arvostetusta Design Academy Eindhovenista vuonna 2002, ja häntä pidetään yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä muotoilijoista. Baasin teokset asettuvat taiteen ja muotoilun kiehtovaan välimaastoon, ja hänen ilmaisunsa on ainutlaatuinen yhdistelmä käsitetaidetta, artesaanitaitoa, installaatioita, julkisen tilan teoksia sekä performanssia. Baas tunnetaan kapinallisesta, älykkäästä ja teatraalisesta tyylistään, ja suurin osa hänen teoksistaan valmistetaan käsityönä muotoilijan studiolla ‘s-Hertogenboschissa Alankomaissa.

Yhteistyössä Groninger Museum, Alankomaat.

Maarten Baasin näyttelyssä nähdään mm. taiteilijan Real Time -sarjan teoksia.

Yhteistyössä