Jos julisteesi valitaan näyttelyyn

Isapour, Farshad, 2015: Poster. Iran. Yksityiskohta.

Kilpailutoimikunta valitsee sähköisistä kuvatiedostoista näyttelyyn hyväksytyt julisteet tammikuussa 2025. Lista mukaan hyväksytyistä töistä julkaistaan tällä sivustolla helmikuun 2025 alussa. 

Kaikkien sarjojen, A, B, ja C, näyttelyyn hyväksytyt työt lähetetään kahtena kappaleena ja paperisina versioina Lahteen 29.2.2025 mennessä osoitteella: 

Lahden museot / Hanna Suihko
Sopenkorvenkatu 9
15180 Lahti
Finland
Puhelin +358 44 4164 184
PAKKAUKSEN PÄÄLLE MERKINTÄ ”Painotuotteita – EI KAUPALLISTA ARVOA”. 

Jos juliste painetaan Lahden julistetriennalen näyttelyä varten, pyydämme painamaan sen koossa 70 x 100 cm. Hyväksyttyjen julisteiden minimikoko 42 x 60 cm ja maksimikoko 120 x 180 cm. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden jättää näyttelyn ulkopuolelle näitä mittoja pienemmät tai suuremmat julisteet.

Näyttelyluettelo

Näyttelyluettelo maksaa 50 euroa etukäteen tilattuna. Hinta sisältää postimaksun kaikkialle maailmaan.

Voittajien julkistus

Voittajat julkaistaan ja palkinnot jaetaan näyttelyn avajaisissa. Kaikki näyttelyyn julisteita lähettäneet ovat lämpimästi tervetulleita näyttelyn avajaisiin 5.6.2025.

 • Vuoden 2025 Lahden Julistetriennaleen osallistumisesta peritään 20 euroa ilmoittautujakohtainen osallistumismaksu. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumisjärjestelmässä. 20 euron ilmoittautumismaksu on tekijäkohtainen ja sitä vastaan voi ilmoittaa mukaan neljä julistetta. C-sarjaan osallistumisesta ilmoittautumismaksua ei peritä.

  Kilpailukategoria C:hen voi osallistua nimettömänä. Tästä huolimatta järjestäjällä on oikeus kerätä ja tallentaa osallistujan tiedot, jotta kilpailuteoksen tekijänoikeuksien haltija on järjestäjän tiedossa, ja jotta järjestäjä voi tavoittaa osallistujan mahdollisten palkintojen jakamiseksi. Järjestäjä sitoutuu olemaan paljastamatta nimettöminä osallistuvien osallistujien tietoja kolmansille osapuolille.

  Julistetiedostojen lataaminen tapahtuu osallistumismaksun suorittamisen jälkeen JPG-muodossa ilmoittautumisjärjestelmässä. Sivustolla täytetään osallistumiskaavake, josta tulee ilmetä suunnittelijan/työryhmän nimi- ja yhteystiedot, syntymäaika, julisteen mitat (leveys x korkeus cm), sarja, suunnitteluvuosi, asiakas sekä julisteen otsikko ja sen käännös englanniksi.

  Osallistujan tulee täyttää kilpailun rekisteröitymistiedot huolellisesti. Osallistuja vastaa tietojen oikeellisuudesta. Annettuja tietoja käytetään julistetriennalen näyttelykatalogissa. Järjestäjä ei vastaa osallistujan rekisteröitymisen yhteydessä antamien tietojen oikeellisuudesta.

  Osallistuja vastaa siitä, että hänen toimittamansa kilpailutyö ei loukkaa kenenkään kolmannen osapuolen tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä tai mitään muita immateriaalioikeuksia tai kolmannen oikeuksia logoon, tunnukseen tai nimeen. Mikäli järjestäjää kohtaan esitettäisiin vaatimuksia koskien sitä, että kilpailutyö loukkaa jonkun kolmannen osapuolen tekijänoikeuksia tai muita immateriaalioikeuksia, on osallistuja velvollinen korvaamaan kaikki järjestäjälle tästä aiheutuvat hyvitys- vahingonkorvaus- tai muut kustannukset mukaan lukien järjestäjän asiamieskulut.

  Lista näyttelyyn hyväksytyistä töistä julkaistaan tällä sivustolla alkuvuodesta 2025. Hyväksytty osallistuja maksaa kaikki lähetys- ja vakuutuskulut perille Lahden kaupunginmuseon kokoelmakeskukseen. Hyväksytyt julisteet on pakattava huolellisesti. Järjestäjä ei vastaa kuljetuksen aikana tapahtuneista vaurioista.

  Kaikkiin kategorioihin hyväksyttyjen julisteiden painotekniikka on vapaa, mutta julisteet eivät saa olla kehystettyjä eivätkä pohjustettuja.

  Järjestäjä saa oikeuden siirtää kilpailutyön kilpailusarjasta toiseen, sekä tarvittaessa poistaa kilpailutyön missä tahansa vaiheessa valintaprosessia tai kilpailua, mistä syystä tahansa, ilman korvaus- tai muita vastuita osallistujalle.

  Osallistuja antaa järjestäjälle oikeuden valmistaa kilpailutyöstä kappaleita (painettuna tai digitaalisesti) ilman erilliskustannusta julistetriennalen julkaisutoiminnassa, viestinnässä, markkinoinnissa, järjestäjän omissa opetustarkoituksissa, millä tahansa medialla tai viestintävälineessä mukaan lukien erilaiset sähköiset alustat. Tämän lisäksi järjestäjä saa tuottaa omistamillaan julistekopioilla uusia näyttelyitä Suomessa ja kansainvälisesti. Järjestäjällä on oikeus arkistoida kilpailutyö digitaalisesti Malva-museon kokoelmanhallintajärjestelmään sekä saattaa kilpailutyö yleisön saataviin julkaisemalla kilpailutyö myöhemmin Finna-hakupalvelussa (finna.fi) ja Europeanassa (europeana.eu).

  Mikäli osallistujan kilpailutyö tulee valituksi näyttelyyn, tulee hänen toimittaa järjestäjälle julistekopiot kilpailuehdotuksestaan. Samalla osallistuja luovuttaa järjestäjälle omistusoikeuden toimittamiinsa julistekopioihin. Järjestäjällä on oikeus arkistoida fyysiset julistekopiot.

Lisätietoa: lahtipostertriennial@gmail.com