Tapahtumat

LAB Muotoiluinstituutin kevätnäyttely 2024

LAB Muotoiluinstituutin vuosittainen kevätnäyttely kokoaa yhteen opiskelijatöitä muotoilun, kuvataiteen ja visuaalisen viestinnän aloilta. Vuoden 2024 kevätnäyttelyn teema on Sirkulaarisuus.

Näyttely on avoinna 14.5.–2.6.2024.

Opiskelijoiden esittelemissä töissä sirkulaarisuuden ajatus on läsnä monin eri tavoin: kuten kierrätysmateriaalien käyttönä, sekä esimerkiksi pohdintoina jatkuvuudesta, kiertokulusta ja ajallisuudesta.

Teema näkyy myös visuaalisen ilmeen ja näyttelyrakenteiden johtavana tekijänä. Tämän vuoden Kevätnäyttely on rakennettu täysin uusiokäytettävistä materiaaleista ajatuksena hyötykäyttö näyttelyn
jälkeen.

Tänä päivänä uusiutumisen, kestävyyden ja kiertokulun teemoja on erityisen tärkeää pohtia myös ekologisesta näkökulmasta. Kotiplaneettamme resurssit ovat rajalliset, ja meidän tulee luovina tekijöinä ja suunnittelijoina jatkuvasti löytää vaihtoehtoisia lähestymistapoja energian ja materian käyttöön.

Kevätnäyttely toimii myös oppimisalustana, sillä koko näyttely tehdään visuaalisesta ilmeestä aina näyttelyrakenteisiin opiskelijavoimin, opettajien ja juryn ohjauksella. Luova kenttä on jatkuvassa liikkeessä; se muuntuu, uudistuu ja keksii itsensä aina uudelleen.
Kutsumme sinut osaksi luovan energian kehää.

@mi_designshow

Aukioloajat

Malva
Päijänteenkatu 9, Lahti
ti, to – su 10–18
ke 10–20
ma suljettu

Malvan pääsylippujen hinnasto -> Pääsyliput
Näyttely on esteetön.

Trio
Aleksanterinkatu 18, Lahti
ma – la 10–18
su 11–18

Näyttely Triossa on maksuton.
Trion näyttelytilan lähin sisäänkäynti sijaitsee Vapaudenkadun ja Kauppakadun kulmassa ja on esteetön. Suurin osa kauppakeskuksen muistakin sisäänkäynneistä on esteettömiä. Myös kauppakeskuksen sisällä pääsee liikkumaan esteettömästi leveiden käytävien ansiosta sekä hissejä käyttäen.