Malva esittelee ympäristöjulisteita Lahden Kirkkopuistossa ja verkkonäyttelyssä

Jinling Yang, Choking Life. Kiina.

Lahden kansainvälisen julistetriennalen ympäristöjulistesarjan 150 julistetta julkistetaan Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi jo syyskuussa 2021. Julistetriennale nähdään koko laajuudessaan yhtenä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan kolmesta avajaisnäyttelystä keväällä 2022.

Ympäristöjulistesarjan kaikista julisteista on koottu verkkonäyttely, joka avautuu katseltavaksi maanantaina 6.9.2021 Malvan verkkosivuilla. Samaan aikaan 150 julisteen joukosta poimittuja 15 julistetta pääsee katselemaan Väinö Hovilan puistotiellä Malvan edustalla. Julisteet ovat nähtävillä Kirkkopuistossa 4.10.2021 asti. Esille puistoon tulevat julisteet on valittu yhdessä ympäristöpääkaupungin asukaslähettiläiden ja kanssa.

– On hienoa saada julisteet esille verkkoon ja Lahden kaupunkikuvaan jo tänä syksynä ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi. Kirkkopuistossa nähtävät julisteet edustavat omia suosikkejamme kovatasoisen sarjan joukosta. Julisteissa näkyy monet ajankohtaiset ympäristöteemat ja uskon, että jokainen voi löytää niistä juuri itsenään puhuttelevan aiheen, sanoo Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -projektin viestintäpäällikkö Saara Piispanen.

Julisteessa kasvomaski, kumihanska ja käsidesipullo, jotka esitetään meren kaloina.
Kuisma Väänänen: Trash Fish of 2020. Pidä saaristo siistinä ry.

Ympäristöjulisteet yksi kolmesta triennalen kilpailusarjasta

Lahden kansainvälinen julistetriennale on maailmankuulu kilpailu ja näyttely. Triennalessa on vuonna 2022 kolme kilpailusarjaa: Ympäristöjulisteet, Koti ja asuminen – puu kestävän kehityksen kodissa ja Aatteelliset, sosiaaliset ja kulttuurijulisteet.

Ympäristöjulistesarjan voittajalle myönnetään Lauri Tarasti -palkinto, jonka arvo on 4000 €. Ympäristöjulistesarjaa on järjestetty osana Lahden julistetriennalea (aiemmin biennale) jo vuodesta 1995 lähtien. Eri aikoina eniten puhuttaneet ympäristöteemat ovat olleet läsnä julisteissakin.

– Tällä kertaa triennalejulisteissa näkyy vahvasti korona, edellisessä triennalessa Yhdysvaltojen presidentinvaalit nousivat voimakkaasti esiin. Ympäristöjulisteissa tällä hetkellä eniten toistuva teema ovat merten muoviroskat, aiemmin öljypäästöt olivat enemmän läsnä, kertoo julistetriennalesta ja Malvan julistekokoelmista vastaava amanuenssi Hanna Suihko.

Ensi vuonna nähtävään Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on valittu 350 julistetta. Ennen ilmoittautumisajan päättymistä triennaleen ilmoitettiin 2500 julistetta 51 maasta.

Lisätiedot

Hanna Suihko
Kokoelma-amanuenssi