Vuoden 2022 julistetriennaleen ilmoittautuminen auki 1.8. – 30.11.2020

Lahden kansainväliseen julistetriennaleen ilmoittautuminen avautui elokuun alussa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti julistetriennalen verkkosivujen kautta ja on avoinna 1.8.-30.11.2020. Ilmoittautumisen ohjeet ja kilpailusäännöt löytyvät julistetriennalen verkkosivulta.
– Ilmoittautuminen on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin etenkin kansainvälisten osallistujien osalta, kertoo Lahden julistemuseon amanuenssi Hanna Suihko.

Julistetriennale on maailmankuulu graafisen alan kilpailu ja näyttely, joka on nähty Lahdessa jo vuodesta 1975 lähtien. Seuraava julistetriennale nähdään vuonna 2021 yhtenä Lahden uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin avajaisnäyttelyistä.

Näyttelyjulisteet valitsee kilpailuun lähetettyjen julisteiden joukosta kilpailutoimikunta, joka koostuu suomalaisista graafisen suunnittelun ammattilaisista. Lahden julistemuseota kilpailutoimikunnassa edustaa amanuenssi Hanna Suihko, joka toimii myös julistetriennalen pääsihteerinä.

Kansainvälinen jury palkitsee julistetriennaleen valittuja julisteita. Palkintoja jaetaan korkean laadun, omaperäisyyden, esteettisyyden ja viestinnällisen funktion perusteella. Julistetriennalen suurin palkinto, Grand Prix, on arvoltaan 5000€. Palkintojen lisäksi jury jakaa kunniakirjoja ja voi halutessaan jakaa muitakin palkintoja säännöissä ilmoitettujen palkintojen lisäksi.

Vuoden 2021 julistetriennalen kilpailusarjoja on kolme:
A Ympäristöjulisteet
B Koti ja asuminen – puu kestävän kehityksen kodissa
C Aatteelliset, sosiaaliset ja kulttuurijulisteet


Lisätiedot:

Hanna Suihko
Amanuenssi, Lahden julistemuseo
hanna.suihko@lahti.fi
044 416 4184