Jaa muistosi Olavi Lanusta!

Tunnetko Olavi Lanun päästä varpaisiin? Tai edes ihan vähän? Jaa muistosi Malvan muistelulomakkeen kautta. Kuvassa Olavi Lanun Auringonpalvoja vuodelta 1974.

Oletko toiminut Olavi Lanun oppilaana, veistoksen mallina tai tavannut hänet jotakin muuta kautta? Onko sinulla tarina tai muisto johonkin Lanun veistokseen liittyen?

Lahden Lanu-puisto täyttää tänä vuonna pyöreät 30 vuotta. Juhlavuoden innoittamana keräämme Olavi Lanuun ja hänen taiteeseensa liittyviä muistoja ja tarinoita. Voit jättää muistosi sivun lopussa olevan muistelulomakkeen kautta.

Toivomme, että jätät myös yhteystietosi, jotta voimme tarvittaessa olla sinuun yhteydessä ja kysyä lisätietoja.

Kuka Olavi Lanu?

Olavi Lanu (1925–2015) oli merkittävä lahtelainen kuvataiteilija, opettaja ja taidekentän vaikuttaja. Hän toimi elämänsä aikana kuvataideopettajana Lahdessa Launeen yhteislyseossa, Taideteollisessa oppilaitoksessa ja Taideinstituutissa. Lanu oli myös Lahden taiteet ry:n johtohahmoja. Taiteilijana Lanu oli kokeileva. Lahtelaisille Lanu on tuttu erityisesti Lanu-puiston ja keskusta-alueen sympaattisista betoniveistoksista, jotka ihastuttavat ihmisiä vuodesta toiseen.

Lanu-puisto

Lanu-puistosta löytyy 12 upeaa, luontoon sulautuvaa veistosta. Teoksia pääsee katselemaan vapaasti.

Lanu-puiston juhlavuosi

Lahden Lanu-puisto on jo yli 30-vuotias. Juhlavuotta juhlittiin moni eri tapahtumin.

Kokoelmakummiksi?

Lahden museot tallentaa päijäthämäläistä aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä. Kokoelmakummina voit tukea museon kokoelmatyötä.

Muistoja Olavi Lanusta

    Valitse, haluatko nimesi näkyviin muistosi yhteyteen. Jos valitset ”ei” nimeäsi ei julkaista. Muistoasi ei julkaista, jos olet kieltänyt muiston julkaisun.