Mikä Malva?

VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

 • Malva on uusi, elämyksellinen visuaalisten taiteiden museo Lahdessa. Uuden museon muodostavat Lahden taidemuseo ja Lahden julistemuseo. Lupaamme, että Malvasta tulee mitä mielettömin museo Malskilla!

  Luvassa on siis uudenlainen, mieletön museokokemus taiteen, julisteiden ja muotoilun parissa.

 • Malva aukeaa uusissa tiloissa Mallasjuoman vanhassa tehdaskiinteistössä Malskilla keväällä 2022.

 • Malva avataan yleisölle keväällä 2022. Seuraa kanaviamme – kerromme pala palalta lisää!

 • Ensimmäisessä kerroksessa nähtävä vieraileva kansainvälinen näyttely julkistetaan tämän vuoden aikana.

  Toisessa kerroksessa nähdään Lahden kansainvälinen julistetriennale. Julistetriennale on maailmankuulu graafisen alan kilpailu ja näyttely.

  Kolmannessa kerroksessa nähdään aarteita museon omista kokoelmista. Tämäkin näyttely julkistetaan tämän vuoden aikana.

 • Ensimmäinen julkistus on jo tehty: Yhtenä avajaisnäyttelyistä nähdään Lahden kansainvälinen julistetriennale.

  Muut avajaisnäyttelyt julkistetaan vuoden 2021 kuluessa. Seuraa kanaviamme – kerromme pala palalta lisää!

   

 • Malva on taidetta ja tapahtumia. Malvasta löydät huikeiden taide-, muotoilu- ja julistesisältöjen lisäksi uudenlaisia elämyksiä digitaalisten ja interaktiivisten näyttelyidemme parista.

  Malva on kaikkien museo. Meille on helppo tulla niin kulttuurin suurkuluttajan, lapsiperheiden kuin ensikertalaisenkin – meille ovat tervetulleita aivan kaikki.

 • Uuden museon nimi, Malva, kertoo missä olemme ja mitä teemme. Nimen juuret ovat syvällä Lahden ytimessä ja se on ideoitu yhdessä lahtelaisten kanssa. Nimen alkuosassa kuuluu Lahden keskeinen maamerkki, tehdaskiinteistö Malski, jossa museo sijaitsee. Loppuosa tulee Visual Arts -termistä ja muistuttaa museon tarjonnasta sekä kansainvälisestä luonteesta.

 • Uuden museon nimenä Malva ilmentää ennen kaikkea sitä, missä olemme ja mitä teemme. Nimen alkuosassa kuuluu Lahden keskeinen maamerkki, tehdaskiinteistö Malski, jossa museo sijaitsee. Loppuosa tulee Visual Arts -termistä, ja muistuttaa museon tarjonnasta ja kansainvälisestä luonteesta. 

 • Kyllä, olet oikeassa. Malva on kaunis sana ja luo tällaisiakin mukavia mielleyhtymiä. Emme kuitenkaan painottaneet nimivalinnassa näitä elementtejä, eivätkä ne siten näy esimerkiksi visuaalisessa ilmeessämme tai viestinnässämme – ainakaan toistaiseksi!

 • Hyvä, kun sanoit asian ääneen. Et välttämättä ole ainoa, joka ei pidä uudesta nimestä. Se herättää kovasti tunteita erityisesti meissä lahtelaisissa – ja niin pitääkin. Toivomme, että totut nimeen kuitenkin ajan kuluessa ja voit nauttia Malvan tarjoamista mielettömistä elämyksistä – nimestä huolimatta.

  Nimi on kuitenkin tarkoin harkittu ja sen ideoimiseen on osallistunut laaja joukko ihmisiä museoväestä taiteilijoihin ja kuntalaisiin.

 • Uuden museon nimen valinnan tiimoilta kuultiin laajaa joukkoa ihmisiä aina taiteilijoista museoväkeen. Lisäksi järjestettiin avoin kysely, jossa kaikki halukkaat saivat ehdottaa omaa suosikkiaan museon nimeksi. Nimi Malva löytyikin kyselyn ehdotusten joukosta, josta se erottui moniulotteisuudellaan ja kekseliäisyydellään. Lopullisen nimipäätöksen teki Lahden museoiden johtoryhmä.

 • Malvan laajaan elämyskattaukseen kuuluvat niin taide, julisteet kuin muotoilukin. Kattokäsitteenä visuaaliset taiteet pitää sisällään nämä kaikki taiteenmuodot, mistä syystä lanseerasimme nimijulkistuksen yhteydessä käyttöön myös tämän kuvaavan termin.

 • Sanoista Lahti ART & Design johdettu LAD oli uuden museon työnimi. Nimestä luovuttiin paristakin syystä. Ensinnäkin se sekoitettiin helposti toiseen tärkeään lahtelaiseen toimijaan, ammattikorkeakoulu LABiin. Toisaalta nimi koettiin etäiseksi eikä se kantanut mukanaan uuden museon henkeä samalla tavalla kuin Malva. Nimi ei myöskään kattanut kaikkea, mitä edustamme.

 • Malvan logon on suunnittelut Kuudes. Kuudes on suunnitellut logon myös Malvan kodille, Malskille.

 • Malvan visuaalisen ilmeen lähtökohtana on leikkisyys. Logossa vanhan tehtaan estetiikka yhdistyy moderniin tulkintaan. Museon sininen tunnusväri luo sähäkän ympäristön ja muu neutraalimpi värimaailma jättää tilaa taiteelle, julisteille ja muotoilulle.

  Logon ja fonttien kieli yhdistää Malvan Malskiin.

Lisätietoja

Anne Laiti
Projektipäällikkö

Malvan näyttelyiden päällikkö

Viestintä, markkinointi ja yritysyhteistyö

Ideat, kysymykset ja palaute

Kuulemme mielellämme ajatuksiasi – tehokkaiten tavoitat meidät oheisen sivun kautta. Ole yhteydessä!