Mikä Malva?

VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

 • Malva on elämyksellinen visuaalisten taiteiden museo Lahdessa. Museon muodostavat entiset Lahden taidemuseo ja Lahden julistemuseo. Malva toimii Malski-keskuksessa Mallasjuoman entisessä panimokiinteistössä.

  Olemme siis uudenlainen, mieletön museokokemus taiteen, julisteiden ja muotoilun parissa.

 • Malva sijaisee Malskilla Lahden keskustassa. Malvan osoite on Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti. Lue saapumisohjeista täältä.

  Malvan koti, Malski, on kulttuurin, kaupunkilaisen ja yritysten keskus. Malskilta löydät Malvan lisäksi kahvilan, ravintolan, panimopubin, 500 hengen tapahtumasalin ja kymmenien eri alojen yritysten toimistoja.

  Lisätietoja Malskista löydät keskuksen omilta sivuilta.

   

 • Malva on avoinna ti-su klo 10–18, paitsi keskiviikkona, jolloin olemme auki klo 21 asti. Maanantaisin olemme suljettu.

  Lisätietoja Malvan aukioloajoista ja pääsylipuista löytyy tältä sivulta.

 • Lippu kaikkiin näyttelyihin maksaa 16 €, yhteen näyttelyyn lippu maksaa 10 €.

  Alennuslippu kaikkiin näyttelyihin maksaa 12 €, yhteen näyttelyyn alennuslippu maksaa 8 €. Alennuslippuja voivat ostaa mm. eläkeläiset ja opiskelijat. Lista alennusryhmistä löytyy tältä sivulta. 

  Alle 18-vuotiaat pääsevät Malvaan aina maksutta.

  Malvassa käy myös Museokortti.

 • Ylimmässä kerroksessa on esillä Juuret – aarteita kokoelmista. Näyttely esittelee Viipurin taidemuseosta Lahteen periytyneitä arvoteoksia, lahtelaisen huonekalumuotoilun helmiä ja Suomen historiaa julisteissa.

  Tutustu muihin meneillään oleviin näyttelyihin tältä sivulta.

 • Malva on taidetta ja tapahtumia. Malvasta löydät huikeiden taide-, muotoilu- ja julistesisältöjen lisäksi uudenlaisia elämyksiä vuorovaikutteisten ja uusinta teknologiaa hyödyntävien näyttelyidemme parista.

  Malva on kaikkien museo. Meille on helppo tulla niin kulttuurin suurkuluttajan, lapsiperheiden kuin ensikertalaisenkin – meille ovat tervetulleita aivan kaikki.

 • Museon nimi, Malva, kertoo missä olemme ja mitä teemme. Nimen juuret ovat syvällä Lahden ytimessä ja se on ideoitu yhdessä lahtelaisten kanssa. Nimen alkuosassa kuuluu Lahden keskeinen maamerkki, tehdaskiinteistö Malski, jossa museo sijaitsee. Loppuosa tulee Visual Arts -termistä ja muistuttaa museon tarjonnasta sekä kansainvälisestä luonteesta.

 • Museon nimenä Malva ilmentää ennen kaikkea sitä, missä olemme ja mitä teemme. Nimen alkuosassa kuuluu Lahden keskeinen maamerkki, tehdaskiinteistö Malski, jossa museo sijaitsee. Loppuosa tulee Visual Arts -termistä, ja muistuttaa museon tarjonnasta ja kansainvälisestä luonteesta. 

  Vaikka Malva on myös väri ja kukka, nämä asiat eivät painottuneet nimen valinnassa. Näinpä nuo asiat eivät näy visuaalisessa ilmeessämme tai viestinnässämme – ainakaan vielä!

 • Hyvä, kun sanoit asian ääneen. Et välttämättä ole ainoa, joka ei pidä nimestä. Se herättää kovasti tunteita erityisesti meissä lahtelaisissa – ja niin pitääkin. Toivomme, että totut nimeen kuitenkin ajan kuluessa ja voit nauttia Malvan tarjoamista mielettömistä elämyksistä – nimestä huolimatta.

  Nimi on kuitenkin tarkoin harkittu ja sen ideoimiseen on osallistunut laaja joukko ihmisiä museoväestä taiteilijoihin ja kuntalaisiin.

 • Museon nimen valinnan tiimoilta kuultiin laajaa joukkoa ihmisiä aina taiteilijoista museoväkeen. Lisäksi järjestettiin avoin kysely, jossa kaikki halukkaat saivat ehdottaa omaa suosikkiaan museon nimeksi. Nimi Malva löytyikin kyselyn ehdotusten joukosta, josta se erottui moniulotteisuudellaan ja kekseliäisyydellään. Lopullisen nimipäätöksen teki Lahden museoiden johtoryhmä.

 • Malvan laajaan elämyskattaukseen kuuluvat niin taide, julisteet kuin muotoilukin. Kattokäsitteenä visuaaliset taiteet pitää sisällään nämä kaikki taiteenmuodot, mistä syystä lanseerasimme nimijulkistuksen yhteydessä käyttöön myös tämän kuvaavan termin.

 • Arkkitehtitoimisto Rosberg-Ikävalko  Oy on suunnitellut Malvan tilat. Toimisto löytyy muuten Malvan naapurista Malskilta!

  Ensimmäiset suunnitelmat Malskille rakennettavasta taidemuseosta loi arkkitehti Juhani Boman.

Lisätietoja

Päivi Roivainen
Näyttelypäällikkö

Ideat, kysymykset ja palaute

Kuulemme mielellämme ajatuksiasi – tehokkaimmin tavoitat meidät oheisen sivun kautta. Ole yhteydessä!