Julisteen ystävät -kilta

Yuan Wang Saksa / Germany Uwe Loesch Polis-julisteita Polis Posters by Uwe Loesch 2016

Hei graafikko! Tule mukaan kehittämään suomalaista julistesuunnittelua yhdessä alan huippuosaajien kanssa ja liity Grafian alaisuuteen kuuluvaan Julisteen ystävät -kiltaan.

Muotoilun ammattilaisille tarkoitettu Julisteen ystävät -kilta edistää toiminnallaan julistesuunnittelua ja pyrkii kokoamaan alan parhaat voimat  yhteiseen keskusteluun ja toimintaan. Keskeinen toiminnan päämäärä on Lahden kansainvälisen julistetriennalen ja Lahden julistemuseon toiminnan kehittäminen ja ammatillinen ja taloudellinen  tukeminen. Kansainvälisen julistesuunnittelun aktiivinen seuraaminen ja yhteydet ovat luonnollinen osa julisteen ystävien toimintaa.

Julisteen ystävät on perustettu vuonna 2006 yhdistysmuotoon ja toiminta jatkuu vuoden 2015 alusta Grafian Julisteen ystävät-kiltana. Lahden  julistemuseo on järjestänyt vuodesta 1975 alkaen jo 19 kertaa Lahden julistebiennalen yhteistyössä Grafian  ja Julisteen ystävien kanssa. Vuonna 2014 tapahtuma muuttui triennaleksi ja se on yksi maailman johtavista julistenäyttelyistä. Tapahtuma kerää yhteen suomalaiset ja kansainväliset julistesunnittelijat ja triennalen korkeatasoinen kansainvälinen jyry luennoi alan kouluissa jyrytystyön yhteydessä.

Grafian jäsenet voivat liittyä killan jäseniksi ja samalla pääsee kehittämään suomalaista julistesuunnittelua ja alan kansainvälistä toimintaa ja yhteyksiä.

Yhteystiedot:

Esa Ojala
ea.ojala@gmail.com   
+358 50 566 8189

Grafia 
www.grafia.fi 

Vierailijoita museokaupassa selailemassa kirjoja.

Museon ystävät

Etsitkö museon ystävätoimintaa? Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistyksen jäseneksi voivat liittyä kaikki!