Klaus Haapaniemi: Vaeltajat

Kansainvälisesti tunnetun huippumuotoilijan soolonäyttely kuljettaa kävijät keskelle taianomaista ja kiehtovaa leirimaisemaa.
3.3.2023 ‐ 3.9.2023
Arkistoitu

Klaus Haapaniemi tuo Malvaan taianomaisen vaeltajien leirin, joka kuljettaa kävijän tuntemattomaan ja kiehtovaan maisemaan. Näyttelyyn kohoaa Haapaniemen kankailla katettuja telttoja muistuttavia tekstiiliteoksia, jotka kätkevät sisäänsä toismaallisia lasiveistoksia, kuin leirin maagisia toteemeja. Ympärillä aukeaa avaruus, joka kutsuu pohtimaan maailmankaikkeutta ja paikkaamme siinä. Näyttelyssä taidokas käsityö kohtaa aineettomat mediataideteokset luoden kokonaisvaltaisen elämyksen. 

Klaus Haapaniemi (1970, Helsinki) on tämän hetken Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia muotoilijoita. Haapaniemi on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista, ja hän perusti Klaus Haapaniemi & Co -muotoiluyrityksen Mia Walleniuksen kanssa vuonna 2010. Haapaniemi tunnetaan erityisesti hänen Iittalalle suunnittelemistaan Taika ja Tanssi -astiastoistaan. Vuonna 2018 Klaus Haapaniemi sai muotoilun valtionpalkinnon. 

Kuva: Karoliina Redsven