Tapahtumat

Designpaahtimo – vieraana Kaisa Leka

Tapahtuma on päättynyt
Designpaahtimo tarjoaa kahvipöytäkeskusteluja muotoilusta, taiteesta ja tulevaisuudesta!

Designpaahtimo tarjoaa kahvipöytäkeskusteluja muotoilusta, taiteesta ja tulevaisuudesta!

Kerran kuukaudessa verkossa järjestettävissä Designpaahtimo-keskusteluissa haastattelijana toimii Sami Sykkö. Haastateltavina nähdään Lahteen kytkeytyviä taiteilijoita ja muotoilijoita. Tapahtumalinkki toimitetaan verkosta lippunsa ostaneille ennen tapahtumaa.

Kaisa Leka

Huhtikuussa tapahtumassa vieraileva Kaisa Leka on sarjakuvataiteilija ja seikkailija, joka tekee yhdessä uskollisen sherpansa Christoffer Lekan kanssa kirjoja olemisen luonteesta. Jos he eivät ole työhuoneellaan Porvoossa suunnittelemassa uusia julkaisuja, ovat he todennäköiseti opettamassa LAB Muotoiluinstituutissa Lahdessa (elleivät ole onnistuneet livahtamaan pyöräilemään Pohjois-Amerikkaan tai melomaan Ahvenanmaalle).

Pariskunta on saanut kirjoistaan Sarjakuva-Finlandian, Suomi-palkinnon, Kultahuipun sekä Vuoden kauneimman kirjan palkinnon. Kaisa on lisäksi palkittu Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähatulla ja Christoffer Svenska Normallyceetin Hyvä ystävä -stipendillä.

Lekan ja Lekan uusin kirja Russian Diaries kertoo seitsemän viikon melontamatkasta Venäjällä, ja siihen voi tutustua täällä.

Tapahtuman tiedot

Hinta: 20 € sisältäen 60 g Kahiwa Coffee Roasters kahvia kotiin toimitettuna

Max osallistujamäärä 50

Lippu tapahtumaan ostettavissa museon verkkokaupasta.

Haastattelijana Sami Sykkö

Juontajana toimiva Sami Sykkö on toimittaja, esiintyjä, kolumnisti, kommentaattori ja kirjailija. Sykkö on toiminut toimittajana esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa ja kommentaattorina Britannian kuninkaallisissa häissä. Koulutukseltaan hän on ekonomi.

Sykkö on erikoistunut muotiin, sisustukseen, muotoiluun ja kulttuuriin. Hän on myös kirjoittanut kaksi sisustuskirjaa suomalaisista kodeista ja sisustuksista. Sykkö on entinen Glorian päätoimittaja ja kirjoittanut pari vuosikymmentä Helsingin Sanomiin ja Kuukausiliitteeseen. Lisäksi hän on vuosia toiminut kolumnistina erilaisissa aikakauslehdissä.