Tapahtumat

Designpaahtimo – vieraana Tapio Anttila

Tapahtuma on päättynyt
Designpaahtimo tarjoaa kahvipöytäkeskusteluja muotoilusta, taiteesta ja tulevaisuudesta!

Designpaahtimo tarjoaa kahvipöytäkeskusteluja muotoilusta, taiteesta ja tulevaisuudesta!

Kerran kuukaudessa verkossa järjestettävissä Designpaahtimo-keskusteluissa haastattelijana toimii Sami Sykkö. Haastateltavina nähdään Lahteen kytkeytyviä taiteilijoita ja muotoilijoita. Tapahtumalinkki toimitetaan verkosta lippunsa ostaneille ennen tapahtumaa.

Tapio Anttila

Lahdessa työskentelevä sisustusarkkitehti (SIO) Tapio Anttila (s. 1962) on arvostettu muotoilija sekä Suomessa että ulkomailla. Hän työskentelee laajasti esinemuotoilun, konseptisuunnittelun ja sisustusarkkitehtuurin parissa. Anttila on palkittu useilla kansainvälisillä muotoilupalkinnoilla, muun muassa amerikkalaisella Good Design Awardilla, jonka hän on saanut peräti 19 kertaa. Vuoden huonekalusuunnittelijaksi Anttila valittiin vuonna 2012. Hän sai vuonna 2018 sekä Kaj Franck -palkinnon että Pro Finlandia -mitalin urastaan muotoilun parissa. 

Suunnittelijana Anttila on kiinnostunut suomalaisesta puusta ja perinteiden hyödyntämisestä. Häntä kiinnostaa erityisesti ratkaista tavallisten ihmisten arkipäiväisiä ongelmia muotoilun keinoin. Anttilan on työskennellyt yhteistyössä monien suomalaisten, aasialaisten ja eurooppalaisten brändien kanssa, kuten poikkeuksellisesta puunkäytöstään tunnetun italialaisyrityksen Riva1920 kanssa. Anttilan suunnittelemia tuotteita on myynnissä useissa design- ja kalusteliikkeissä kotimaassa ja ulkomailla. 

Viime vuosina Anttila on keskittynyt Tapio Anttila -malliston tuotekokoelman ja brändin rakentamiseen sekä sen kansainvälistämiseen. Mallistossaan Anttila kokee toteuttavansa parhaiten keskeisiä suunnitteluperiaatteitaan. Hän pyrkii luomaan vastuullisesti tuotettuja tuotteita, jotka ovat monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä. Tapio Anttila -malliston tuotteita on luonnehdittu sekä kekseliäiksi että ajattomiksi. 

Hinta: 20 € sisältäen 60 g Kahiwa Coffee Roasters kahvia kotiin toimitettuna. Museokorttilaisille tarjoamme kaksi tapahtumalippua yhden hintaan, lue tarjouksesta lisää täältä.

Max osallistujamäärä 50

Lipun kuhunkin tapahtumaan voit ostaa Lahden museoiden verkkokaupasta.

Juontajana toimiva Sami Sykkö on toimittaja, esiintyjä, kolumnisti, kommentaattori ja kirjailija. Sykkö on toiminut toimittajana esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa ja kommentaattorina Britannian kuninkaallisissa häissä. Koulutukseltaan hän on ekonomi.

Sykkö on erikoistunut muotiin, sisustukseen, muotoiluun ja kulttuuriin. Hän on myös kirjoittanut kaksi sisustuskirjaa suomalaisista kodeista ja sisustuksista. Sykkö on entinen Glorian päätoimittaja ja kirjoittanut pari vuosikymmentä Helsingin Sanomiin ja Kuukausiliitteeseen. Lisäksi hän on vuosia toiminut kolumnistina erilaisissa aikakauslehdissä.