Tapahtumat

Ilmastokirkko: Corpus Crisis

Tapahtuma on päättynyt
Ulkona tapahtuva, osallistava Corpus Crisis -esitys pyrkii avaamaan kuvittelun mahdollisuuksia ja reittejä ulos nykyhetkestämme, joka on ekologisesti ja sosiaalisesti kestämätön.

Ohjeita tapahtumaan saapuvalle täällä

Corpus Crisis

me olemme aika

ja se aika on nyt

Tervetuloa aikamatkalle vuoteen 2051!

Ekologiset kriisit ja ympäristöliikkeiden nousu ovat muuttaneet yhteiskunnan ja talouden suunnan. Samalla syntyy uusia rituaaleja, joiden avulla kerätään voimia ja sopeudutaan elämään murroksen keskellä.

Aikamatkalla tapaat rituaalin vetäjät Liva Meten ja Nion, jotka johdattavat läpi 2021–2051 vaikuttaneiden paikallisten ympäristöliikkeiden historian. He kutsuvat osallistujan näiden liikkeiden perinteistä ammentavaan rituaaliin. Millaisia ovat esimerkiksi Muuttolintujen, Antinaturalististen liikkeiden tai Juurtu-kulttuurin rituaalit?

Corpus Crisis pyrkii avaamaan kuvittelun mahdollisuuksia ja reittejä ulos ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömästä nykyhetkestämme. Esitys koostuu esittävistä osioista sekä osallistavista, yksin ja yhdessä koettavista ruumiillisista harjoitteista. Esitys on suomenkielinen ja tapahtuu ulkona, huomioithan tämän pukeutumisessa.

Esityksen osallistujille lähetetään sähköpostitse kirje tulevaisuudesta, josta löytyy ennakkotietoa vuoden 2051 maailmasta ja Corpus Crisis -rituaalista.

Corpus Crisis on pitkäjänteinen monimediainen projekti, joka koostuu esityksestä, videoluennosta ja verkossa julkaistavasta kuvaesseestä. Videoluento toteutettiin osana Kansainvälisen soveltavan estetiikan instituutin (KSEI) kesäkonferenssia “Aesthetics in the Age of Environmental Crises”.

Corpus Crisis on osa Euroopan ympäristöpääkaupungin Lahden ympäristötapahtumaviikkoa.

Esityksen jälkeen luvassa on kaikille avoin keskustelutilaisuus, johon Malva ja Ilmastokirkko toivottavat tervetulleeksi sekä esityksessä mukana olleet osallistujat, että muutkin aiheesta kiinnostuneet. Keskustelutilaisuuden vetää ympäristöaktiivi ja vapaa kirjoittaja Teemu Vaarakallio.  Vieraina ovat tutkijatohtori Sanna Lehtinen sekä väitöskirjatutkija ja kuraaattori Anna-Kaisa Koski. Kaikille avoin tilaisuus alkaa esityksen jälkeen, noin klo 17:45 ja ilmastonmuutoksesta avautuminen on sallittua.
 
Kesannolla on mahdollisuus nauttia vegaanista keittoa, kahvia/ teetä. Lisäksi alueella anniskeluoikeudet.

Esityksen hinta on 25 € / 20 € (aikuislippu / opiskelijat, eläkeläiset, työttömät).
Liput tapahtumaan myydään Lahden museoiden verkkokaupassa ja Malvan museokaupassa. Huom! Lippuja ei myydä portilla, ostathan lippusi etukäteen verkkokaupasta tai museokaupasta!

Esitys on työstetty yhteistyössä Kansainvälisen Soveltavan estetiikan instituutin ja INAR-instituutin kanssa, ja sen toteutusta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Green Lahti, Jenny ja Antti Wihurin säätiö sekä esitystaiteen yhdistys Circus Maximus.

Työryhmä

Esiintyjät ja tekstit: Laura Marleena Halonen, Ronja Louhivuori

Kansalaisliikkeiden alkuperäisideat: Maija Baijykya, Laura Marleena Halonen, Isa Hukka, Ronja Louhivuori, Milla Martikainen, Even Minn, Daniela Pascual

Dramaturginen ohjaaja: Hanna-Kaisa Tiainen

Äänisuunnittelija: Ville Kabrell

Säveltäjä: Walter Sallinen

Visuaalinen suunnittelija: Milla Martikainen

Pukusuunnittelija: Emmanuel Culkin Mugisha

Graafinen suunnittelija: Janne Gammelin

Valokuvat: Aleks Talve

Tuotanto: Ilmastokirkko ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

www.ilmastokirkko.fi

Facebook: ilmastokollektiivi
Facebook: Corpus Crisis tapahtuma 18.9.2021
Instagram: @Ilmastokirkko