Tapahtumat

LAB Muotoiluinstituutin kevätnäyttely

Tapahtuma on päättynyt
Kevätnäyttely on toteutettu opiskelijoiden voimin ja se esittelee monipuolisesti taidetta ja muotoilua yli viidenkymmenen opiskelijan töiden kautta.

Kevätnäyttely esittelee monipuolisesti taidetta ja muotoilua yli viidenkymmenen opiskelijan töiden kautta. Näyttely levittäytyy neljään tilaan Malvassa ja ottaa kantaa lukuisiin teemoihin, kuten oman identiteetin muodostumiseen, henkilökohtaisiin kokemuksiin ihmisyydestä ja yhteiskunnan ajankohtaisiin ilmiöihin.

Pääteemana kasvu

Kevätnäyttelyn pääteemana on tänä vuonna kasvu. Näyttely kutsuu katsojan osaksi kasvun matkaa ja esittelee Muotoiluinstituutin opiskelijoiden töitä neljässä eri kasvun vaiheessa; juurtuminen, kasvaminen, avautuminen ja kukoistus. Se johdattelee katsojan maan mullista kohti aurinkoa, kuvaten samalla opiskelijoiden prosessia ammatillisen identiteetin muodostumisessa.
Kasvu saa alkunsa juurtumisesta: maan alta, pisteestä, josta alkaa matka kohti luovan alan ammattilaisuutta. Kasvamisen kautta kertyy informaatiota ja niin ajattelutavat kuin taidotkin kehittyvät. Avautumisen myötä kasvu jatkuu uteliaasti tutkien kohti uusia korkeuksia, ja pikkuhiljaa löytyy valmius nousta maasta ja tulla nähdyksi. Lopulta koittaa kukoistus: päivä päivältä kurottaudutaan lähemmäs aurinkoa, itseluottamus vahvistuen- matkan päätteeksi puhjetaan kukkaan, oma ammatillinen identiteetti vahvistuneena.

Näyttely on esillä Malvassa 17.5–4.6.2023 museon aukioloaikoina ja sisään pääsee museon pääsylipun hinnalla.

Lue lisää IG: mi_designshow