Tapahtumat

Minun puuni -tussityöpaja

Tapahtuma on päättynyt
Taiteilija Susanna Judinin ohjaamassa työpajassa tehdään oma mielikuvistuspuu.

Suomalaisilla on aina ollut side metsään: jouluna tuodaan kuusi sisälle ja juhannuksena koivut kiinnitetään ovenpieliin. Lahden ympäristöpääkaupunkivuotena on hyvä muistaa puiden toimivan hiilinieluina.

Taiteilija Susanna Judinin ohjaamassa työpajassa toteutetaan oma mielikuvituspuu akryylivärein lumppupaperille tussipesutekniikalla. Tekniikassa kukin voi valita tussin värin, joka jää kaikkiin maalaamattomiin pintoihin. Tekniikka opastetaan vaihe vaiheelta, ja työ etenee yhdessä tehden.

Tapahtuma toteutuetaan joko paikan päällä Malskilla tai verkkotapahtumana, riippuen koronatilanteen kehittymisestä. Työpajaan mahtuu 14 osallistujaa. Työpajalipun hinta on 25 euroa, ja hintaan sisältyy tarvikekassi. Työpajaliput ovat myynnissä Malvan museokaupalla ja verkkokaupassa. Tapahtumalinkki lähetetään lippunsa ostaneille ennen tapahtumaa, mikäli tapahtuma toteutetaan verkkotapahtumana.

Verkkokauppamyynti loppuu viisi arkipäivää ennen tapahtumaa, jotta tarvikekassit ehtivät perille. Verkkokaupan kautta ostettujen työpajalippujen hintaan lisätään tarvikepaketin postituksesta ja käsittelystä syntyvät kulut, jotka ovat 7 euroa. Osallistujalla tulee olla vesipiste ja hiustenkuivaaja saatavilla.

Kuva: Museovirasto, historian kuvakokoelma.