LAB Muotoiluinstituutin kevätnäyttely Malvassa

LAB Muotoiluinstituutin kevätnäyttely on toteutettu opiskelijoiden voimin ja se esittelee monipuolisesti taidetta ja muotoilua yli viidenkymmenen opiskelijan töiden kautta. Se on esillä eri tiloissa Malvassa 17.5–4.6.2023.

LAB Muotoiluinstituutin kevätnäyttely esittelee monipuolisesti taidetta ja muotoilua yli viidenkymmenen opiskelijan töiden kautta. Näyttely levittäytyy neljään tilaan Malvassa ja ottaa kantaa lukuisiin teemoihin, kuten oman identiteetin muodostumiseen, henkilökohtaisiin kokemuksiin ihmisyydestä ja yhteiskunnan ajankohtaisiin ilmiöihin.

Näyttelyn pääteemana kasvu

Kevätnäyttelyn pääteemana on tänä vuonna kasvu. Näyttely kutsuu katsojan osaksi kasvun matkaa ja esittelee Muotoiluinstituutin opiskelijoiden töitä neljässä eri kasvun vaiheessa; juurtuminen, kasvaminen, avautuminen ja kukoistus. Se johdattelee katsojan maan mullista kohti aurinkoa, kuvaten samalla opiskelijoiden prosessia ammatillisen identiteetin muodostumisessa.
Kasvu saa alkunsa juurtumisesta: maan alta, pisteestä, josta alkaa matka kohti luovan alan ammattilaisuutta. Kasvamisen kautta kertyy informaatiota ja niin ajattelutavat kuin taidotkin kehittyvät. Avautumisen myötä kasvu jatkuu uteliaasti tutkien kohti uusia korkeuksia, ja pikkuhiljaa löytyy valmius tulla nähdyksi ja nousta maasta. Lopulta koittaa kukoistus: päivä päivältä kurottaudutaan lähemmäs aurinkoa, itseluottamus vahvistuen – matkan päätteeksi puhjetaan kukkaan, oma ammatillinen identiteetti vahvistuneena.

LISÄTIETOJA:
Henri Halla-aho, lehtori
henri.halla-aho@lab.fi
+358 50 5613405

Marion Robinson, lehtori
marion.robinson@lab.fi
+358 44 7085076

Laura Virkkula, tuottaja
laura.virkkula@student.lab.fi