Malva avautuu 29.4. – luvassa juhlia kaupunkilaisille Malskilla

Kuva: Roni Lipponen

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avautuu 29.4. klo 10 kolmen upean näyttelyn voimin. Kaupunkilaisten iloksi avajaisviikonloppuna Malvan ympärillä Malskilla riittää ohjelmaa: Perjantaina luvassa on maksuton keikkailta ja lauantaipäivän oheisohjelmana on kaikille avoin limudisko.

Taidetta, julisteita ja muotoilua esittelevän Malvan avajaispäivänä museo on avoinna klo 10–20. Museon normaalit aukioloajat ovat ti-su klo 10–18 ja ke klo 10–21. Maanantaisin Malva on suljettu.

Malvaan pääsee tutustumaan avajaispäivänä myös suomenkielisillä yleisöopastuksilla klo 11 ja klo 17. Yleisöopastuksia järjestetään avajaisviikoilla 29.4.–15.5.2022 klo 11 ja klo 17. Opastuksille pääsee osallistumaan museon pääsylipun hinnalla. Malvassa käy myös Museokortti.

Avajaisviikonloppuna Malvan bileet ja lapsiperheiden limudisko

Malva järjestää perjantaina 29.4. avajaisjuhlat kaupunkilaisille yhdessä Sammiosalin ja Ant Brew’n kanssa. Maksuttomilla keikoilla kaupunkilaisille esiintyvät Itä-Hollola Installaatio ja lahtelaisartisti M. Sammiosalin ovet avautuvat juhlailtana klo 19. Malvan bileisiin on vapaa pääsy (K-18).

Malvan limudisko tarjoaa lauantaina 30.4. iloisen lähdön vappuun klo 12–15 Sammiosalissa, aivan Malvan naapurissa. Luvassa on pahvinaamareiden askartelua, tanssia, musiikkia ja herkuttelua. Malvan limudiskoon on vapaa pääsy. Alle 18-vuotiaat pääsevät myös museoon aina maksutta, muihin pääsylippujen hintoihin voi tutustua Malvan verkkosivuilla.

Juhlahumuun pääsee Lahdessa jo pääsiäisestä lähtien Lahen juhlaviikkojen muodossa. 15.4.-1.5.2022 ensimmäistä kertaa järjestettävät Lahen juhlaviikot kokoavat yhteen yli kymmenen lahtelaista kulttuuritoimijaa, jotka kaikki tarjoavat omanlaistaan ohjelmaa pääsiäisestä Malvan avautumiseen vappuviikonloppuna.

Malvan näyttelyissä lahtelaista osaamista ja kansainvälisiä huippunimiä

Malvan avautuessa esillä on kolme taidetta ja muotoilua yhdistelevää näyttelyä. Hollantilaisen huippumuotoilija Maarten Baasin Piiloleikki-näyttelyssä nähdään sekä klassikoita Baasin uran varrelta että uusia videoteoksia. Lahden kansainvälinen julistetriennale kokoaa graafisen muotoilun mestarit Malvaan kaikkialta maailmasta. Juuret – aarteita kokoelmista -näyttely esittelee helmiä niin huonekalumuotoilun, taideteosten kuin julisteidenkin osa-alueilta.

Näyttelyiden lisäksi Malvassa pääsee kokemaan suomalaisen Ekho Collectiven vuorovaikutteisen Ahto-taideteoksen. 15 metriä korkea, Malvan Valogalleriassa esillä oleva Ahto muuttaa muotoaan kävijävirran mukana. Ahto tutkii veden erilaisia olomuotoja sekä kuvamateriaalin että äänimaailman kautta.