Malvan tilat otettu vastaan – kierroksia kaupunkilaisille tarjolla kesäkuussa

Osa Malvan näyttelysaleista sijaitsee vanhan panimorakennuksen puolella. Kuva: Niki Soukkio/Malski

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan tilat ovat valmistuneet. Lahden Tilakeskus on ottanut tilat vastaan rakennuttajalta 30.4.2021.

‒ Museon tilat valmistuivat ja luovuttiin kaupungille vuokrasopimuksen mukaisessa aikataulussa, kommentoi Lahden Tilakeskuksen toimitilajohtaja Jouni Arola.

Tilojen vastaanoton jälkeen museon omat valmistelutyöt tulevissa museotiloissa ovat alkaneet. Malva avautuu yleisölle keväällä 2022. Avautumisen tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. 

Kaupunginvaltuusto päätti 15.1.2018 kokouksessaan uuden museon toimitilojen perustamisesta Malskille.

Tiloja esitellään yleisölle kesäkuussa

Ennen varsinaisen näyttelyrakentamisen alkamista Malvan tiloja esitellään yleisölle kesäkuussa, mikäli koronatilanne mahdollistaa vierailut. Kierroksilla päästään kurkistamaan Malvan tiloihin aina näyttelysaleista muihin tiloihin saakka. Kierrokset ovat kaikille ilmaisia ja paikat varataan ennakkoon. Varausohjeista ja tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan lähempänä kesäkuuta.

‒ Olemme todella innoissamme, tilojen vastaanotto on yksi iso ja tärkeä etappi tiellämme kohti Malvaa. Nyt museon oman prosessit lähtevät vauhdilla käyntiin uusissa museotiloissa, Malvan projektinjohtaja Marita Kajander iloitsee.

Lisätiedot

Tuulia Tuomi
Museonjohtaja