Mi­kä on Vuo­den kult­tuu­ri­te­ko 2023 Suo­mes­sa? Ää­nes­tä Mal­va voit­toon!

Kuva: Lassi Häkkinen

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva kilpailee ykkössijasta Suomen Kulttuurigaalan Vuoden kulttuuriteoksi 2023. Ehdolla on kaikkiaan kymmenen eri tavoin ansioitunutta ehdokasta. Äänestysaikaa on 2. marraskuuta asti. Äänestyslinkki löytyy Kulttuurigaalan sivuilta osoitteessa: www.kulttuurigaala.fi/yleisoaanestys

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on ehdolla Suomen Vuoden kulttuuriteoksi 2023.  Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella ja julkaistaan 24.11. järjestettävässä Suomen Kulttuurigaalassa. Gaalan toteuttavat Yle ja Kulta ry. Gaala välitetään Tampereen Tohlopin Mediapoliksesta suorana lähetyksenä TV1:llä ja Yle Areenassa.

– Olemme hyvin kiitollisia ja iloisia tästä ehdokkuudesta. Malva on lahtelaisten ehdoton ylpeydenaihe ja meille ovat tervetulleita kaikki, iloitsee museonjohtaja Tuulia Tuomi.

– Malvan interaktiiviset ja digitaaliset vaihtuvat näyttelyt sekä taide-, muotoilu- ja julistesisällöt tarjoavat elämyksiä niin kulttuurin suurkuluttajille, lapsiperheille kuin ensikertalaisillekin. Malva on mutkaton, matalan kynnyksen museo, johon on helppo tulla.  

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on avattu huhtikuussa 2022. Malvan tavoite on uudistaa suomalaista museokenttää. Malva myös yhdistää kaksi perinteikästä lahtelaista museota, Taidemuseon ja Julistemuseon. Avajaisvuonna museo keräsi yli 75 000 kävijää.  

Lahden kaupungin museoiden museoperheeseen kuuluvat Malvan lisäksi Hiihtomuseo, Radio- ja tv-museo Mastola sekä kesällä 2024 peruskorjauksen jälkeen avattava Lahden historiallinen museo.

Vuoden kulttuuriteko 2023 -äänestys jatkuu 2.11. asti osoitteessa: kulttuurigaala.fi/yleisoaanestys/  

Vuoden kulttuuriteko 2023 -ehdokkaat 

Malva – Lahden visuaalisten taiteiden museo
Betoniunelmia – ja muita näkymiä 1970-luvun arkkitehtuuriin
New Theatre Helsinki
G Livelab X Elokapina – Toivo elossa -festivaali
Nykyesityksen näyttämö / Helsingin Kaupunginteatteri
Vive Kaija Saariaho!
Osuuskunta Poesia / Lantun henki
Kulttuuritoimitus.fi
Purkutaidetalo Pinni47
Turun Taiteen talon perustaminen

www.kulttuurigaala.fi/yleisoaanestys 

malvamuseo.fi 

Kuva Lassi Häkkinen