Muotoiluinstituutin vanhimpien osastojen 50-vuotistapahtuma yhteistyössä Malvan kanssa

Journalistista valokuvaa käsittelevässä seminaarissa on puhumassa esimerkiksi journalisti ja tietokirjailija Hanna Nikkanen. Kuva: Arttu Muukkonen

Vuonna 2021 LAB Muotoiluinstituutin kolme ensimmäistä osastoa, valokuvaus, puettava muotoilu ja graafinen suunnittelu, täyttävät 50 vuotta. Tänä vuonna Lahti on myös Euroopan ympäristöpääkaupunki. Näiden kunniaksi Malva ja Muotoiluinstituutin kolme osastoa järjestävät 24.11.–25.11.2021 kaksipäiväisen yhteistapahtuman Critical Design – Green Design. Paikkana toimii Malvan naapurista Malskilta löytyvä Sammiosali.

Kestävän kehityksen ja kriittisen muotoilun teemoihin pureudutaan Muotoiluinstituutin kolmen osaston näkökulmista. Keskiviikkona 24.11. järjestetään journalistista valokuvaa, ympäristökriisiä sekä taiteen ja tieteen rajapintoja käsittelevä seminaari.

Torstaina 25.11. puettavan muotoilun osasto tarjoilee näytöksen, jossa nähdään asuja puettavan muotoilun alumneilta läpi vuosien – kestävä kehitys on kantava teema useimmille viime vuosina valmistuneille näytöksen suunnittelijoille.

Kaksipäiväisen tapahtuman ajan Sammiosalin lämpiössä voi tutustua graafisen suunnittelun osaston toteuttamaan Kierto-videoinstallaatioon, jossa tunnetut graafikkoalumnit pohtivat kestävän kehityksen näkökulmia visuaalisessa viestinnässä. Myös opiskelijoiden ajatukset tuodaan esiin. Sammiosalin lisäksi haastattelusarja tulee nähtäville kokonaisuudessaan myös Malvan verkkosivuille.

‒ Teemme paljon oppilaitosyhteistyötä Muotoiluinstituutin kanssa ja nyt pääsemme järjestämään myös yhteistapahtuman. Muotoiluinstituutti on tärkeä muotoilukoulutuksen vaalija ihan kansallisellakin tasolla, minkä vuoksi on hienoa juhlia Muotsikan ensimmäisten koulutuslinjojen taivalta tällä tavoin, kertoo mukana tapahtuman järjestämisessä oleva Malvan museoamanuenssi Paula Korte

Tapahtumaan kaikilla vapaa pääsy

Keskiviikon seminaari sekä torstai-iltana järjestettävä näytös ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tilaisuuksia, mutta sekä valokuvauksen seminaariin että puettavan muotoilun näytökseen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislinkit löytyvät Malvan verkkosivuilta.

Tapahtumanjärjestäjät seuraavat koronatilannetta Päijät-Hämeessä ja noudattavat THL:n alueellisia ohjeita. Tilaisuuksiin järjestetään sähköinen ilmoittautuminen. Lisätiedot tapahtumasta, sisällöstä ja ilmoittautumisesta löytyvät Malvan verkkosivuilta.

Lisätietoja