Tapahtumat

Critical Design – Green Design

Tapahtuma on päättynyt
Vuonna 2021 LAB Muotoiluinstituutin kolme ensimmäistä osastoa, valokuvaus, puettava muotoilu ja graafinen suunnittelu, täyttävät 50 vuotta. Tänä vuonna Lahti on myös Euroopan ympäristöpääkaupunki. Näiden kunniaksi Malva ja Muotoiluinstituutin kolme osastoa järjestävät 24.11.–25.11.2021 kaksipäiväisen yhteistapahtuman Critical Design – Green Design. Paikkana toimii Malvan naapurista Malskilta löytyvä Sammiosali.

LAB Muotoiluinstituutti: valokuvaus, puettava muotoilu ja graafinen suunnittelu 50 vuotta – yhteistyössä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Malva ja LAB Muotoiluinstituutti järjestävät yhteistyössä kaksipäiväisen tapahtuman, jossa pureudutaan kestävän kehityksen ja kriittisen muotoilun teemoihin Muotoiluinstituutin kolmen osaston näkökulmista.

Keskiviikkona 24.11. järjestetään journalistista valokuvaa, ympäristökriisiä sekä taiteen ja tieteen rajapintoja käsittelevä seminaari. Tutustu seminaariohjelmaan ja ilmoittaudu valokuvauksen seminaariin täällä.

Torstaina 25.11. puettavan muotoilun osasto tarjoilee näytöksen, jossa nähdään asuja puettavan muotoilun alumneilta läpi vuosien – kestävä kehitys on kantava teema useimmille viime vuosina valmistuneille näytöksen suunnittelijoille. Huomioithan, että näytöksessä edellytetään koronapassia. Lue näytöksestä lisää ja ilmoittaudu täällä.

Koko kaksipäiväisen tapahtuman ajan Sammiosalin lämpiössä voi tutustua graafisen suunnittelun osaston toteuttamaan Kierto-videoinstallaatioon, jossa tunnetut graafikkoalumnit pohtivat kestävän kehityksen näkökulmia visuaalisessa viestinnässä. Myös opiskelijoiden ajatukset tuodaan esiin. Sammiosalin lisäksi haastattelusarja on nähtävillä kokonaisuudessaan myös Malvan verkkosivuilla. Installaatiosta voit lukea lisää täältä.

Critical Design – Green Design on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma. Valokuvauksen seminaariin ja puettavan muotoilun näytökseen on kuitenkin erilliset ennakkoilmoittautumiset. Huomioithan myös, että näytökseen edellytetään koronapassi, sillä koko tapahtuma-alueella on anniskelu.

Malva ja Muotoiluinstituutti toivottavat kaikki tervetulleiksi muotoilun ja kestävän kehityksen kysymysten äärelle – nähdään Malskilla marraskuussa!

Tapahtuman tarkempaan sisältöön, aikatauluihin ja ilmottautumiseen voit tutustua täällä.