Tapahtumat

Jujut-tapahtumapäivä Orimattilassa

Tapahtuma on päättynyt
Jujut-tapahtumapäivänä Orimattilassa on tarjolla taiteilija Jenni Tieahon haastattelu, koko perheen kaarnalaivatyöpaja ja yleisöopastus.

Julkisen taiteen kierros Jujut avautuu torstaina 8.7. kolmessa eri kunnassa, joten torstaina vietetäänkin Jujut-tapahtumapäivää!

Orimattilassa on tapahtumapäivänä luvassa taideohjelmaa koko perheelle. Taidetapahtumat keskittyvät Jujut-kierrokseen kuuluvan Jenni Tieahon Tuuliajolla-veistoksen edustalle. Tuuliajolla-teos löytyy Orimattilan Veteraanipuistosta.

Tapahtumapäivän ohjelma

Klo 13 Taiteilijan haastattelu

Taiteilija Jenni Tieahoa haastatellaan Tuuliajolla-veistoksen edustalla Orimattilan Veteraanipuistossa (Veteraanitie). Haastattelemassa on Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan aluetaidemuseotutkija Elisa Lindell.

Klo 13.30 Koko perheen kaarnalaivatyöpaja

Hauskan työpajan vetää koristeellisista pajuveistoksistaan tunnettu taiteilija Jenni Tieaho. Työpaja sopii niin lapsille kuin aikuisillekin!
Työpajaan on vapaa pääsy.

Klo 15 Veistokset jalustalle -yleisöopastus

Opastus alkaa Jenni Tieahon Tuuliajolla -veistokselta. Opastuksen alussa on mahdollisuus keskustella taiteilijan kanssa. Oppaana toimii Orimattilan kulttuuripäällikkö Henrika Suna.

Orimattilan tapahtumapäivä on osa Päijät-Hämeen Päheet museot -viikkoa. Lisää Päheistä museoita ja torstain ohjelmasta voit lukea täältä.

Jujut-taidekierroksen teokset kartalla.

Mitkä Jujut?

Julkisen taiteen kierros Jujut tuo taiteen keskelle arkea! Väliaikaiset teokset ottavat Lahden ja naapurikunnat haltuun kesällä 2021 – teosten kautta pohditaan ympäristöpääkaupunkivuoden teemoja taiteen keinoin.

Teokset ovat koettavissa Lahdessa 10.6.–4.7.2021 ja Lahden naapurikunnissa 8.7.–1.8.2021.

Näyttelyn tiimoilta yhteistyössä kanssamme ovat Lahden kaupunkiympäristö ja Taiteen edistämiskeskus. Näyttely on saanut tukea Kestävä Lahti -säätiöltä.