Tapahtumat

Ovi Kummaan V: Keinulauta: Inhimillisiä liikeratoja

Tapahtuma on päättynyt

Keinulauta-esitys on avoimet lentoharjoitukset inhimillisiin liikeratoihin Päijät-Hämeen kiinnostavimman yhteisötaiteenryhmän DraamaLaBin kanssa.

Kaikki lähtee siitä, että lapsuudesta tuttu keinulauta toimii toisin kuin muistit. Esitys on monitulkinnallinen ja monitaiteinen yhdistäen animaatiota, ääntä, kuvaa ja esittäviä elementtejä. Esitys on kaikille avoin ja ilmainen. Esityksellisen osan kesto n. 30 minuuttia.

Esityksellisen osan jälkeen mahdollisuus materialisoida crash-test-nukke omia lentoharjoituksia varten. Tervetuloa seuraamaan inhimillisiä lentoharjoituksia keinulaudalla!

Sisäänkäynti Kellarigalleriaan ja Kummaan Malvan sivuovesta, Päijänteenkatu 9.
Sisäänpääsy on ilmainen, tuttuun tapaan. Tuu!

Ovi Kummaan

Kumma = omintakeinen, epätavallinen, merkillinen, hassu, omalaatuinen, poikkeuksellinen

Kaikkea ei voi selittää, joskus kannattaa vaan tulla katsomaan, mistä on kyse.

Ovi Kummaan on matalan kynnyksen ja vähän omituisen taiteen tila, joka aukeaa kun Malvan pääovet sulkeutuvat. Oven takana sekoitetaan paikallista, kuvaa, ääntä, valoa, liikettä, omaa, lainattua, yhdessä tehtyä…

Keinulauta

Keinulauta on yhteisötaidetta, esityksen on valmistanut lahtelaiset DraamaLabin nuoret ja esityksessä käytettäviä grafiikoita ja muita elementtejä on ollut luomassa nuoria ja aikuisia Hollolasta, Kärkölästä ja Lahdesta.

Esitys on monitulkinnallinen ja sinkoaa eri ihmisille eri kysymyksiä liittyen esimerkiksi ihmisten väliseen yhteyteen tai sen puuttumiseen, omaan tasapainoon tai tasapainottomuuteen, kiertokulkuun tai kaipuuseen…

Keinulaudan toiminnan tutkimiseen on käsitöiden, kuvien ja sanojen sekä draamaharjoitteiden avulla osallistuneet:

DraamaLaB, Lahden nuorisopalvelut
Sote-työpaja Stoori, Dila
Tsäänssi-paja, Dila
Lahden Klubitalo
Myötätuuli-hanke, Hollola
Nuorten työpaja, Kärkölä