Tapahtumat

Sari Soininen: Omakuva -valokuvatyöpaja

Tapahtuma on päättynyt
Oletko kiinnostunut valokuvaamisesta? Haluaisitko tutkia kuvaa itsestäsi erilaisin keinoin valokuvaaja Sari Soinisen opastuksella? Osta paikkasi valokuvatyöpajaan!

Sari Soinisen valokuvatyöpaja keskittyy käsittelemään omakuvaa ja siihen liittyviä luovia metodeja. Työpajaan sisältyy Soinisen asiantuntijaluento, valokuvien toteuttamista sekä kuvien läpikäyntiä ja keskustelua.

Sari Soininen löysi omakuvauksen muodon seitsemän vuotta sitten henkilökohtaisen trauman kautta. Omakuva voi toimia terapeuttisena välineenä omien henkilökohtaisten ongelmakohtien kanssa tai vain reflektoida perinteisempää omakuvaa – työpajassa Sari Soininen käsittelee omakuvaa terapeuttisena taidemuotona.

Työpaja sisältää 45 minuutin mittaisen luennon, joka syväluotaa mm. omakuvan historiaa ja nykytaiteen metodeja. Työpajassa toteutetaan valokuvia, joissa käytetään erilaisia kuvausmetodeja kuten pitkää valotusaikaa, projisointia ja värikalvoja. Sari Soininen ohjaa ja avustaa osallistujia käyttämään eri kuvausmetodeja. Pajassa myös käydään otetut kuvat läpi ryhmässä keskustellen. Työpajan tarkoituksena on saada osallistujia pohdiskelemaan kuvaa itsestään erilaisten mediumien avulla: omakuva ei välttämättä aina ole aina suora kuva omasta itsestä, vaan se voi myös reflektoitua ympäristöstä.

Paja on suunnattu valokuvaamisesta kiinnostuneille ja harrastaneille henkilöille. Otathan oman kameran, sekä mahdollisen muun oman välineistön, kuten jalustan ja salaman, mukaan työpajaan. Pajassa on käytössä yksi lainakamera.

Pajaan mahtuu 10 osallistujaa. Hinta on 50€ ja paikka ostetaan etukäteen museon verkkokaupasta. Työpajamaksuun kuuluu myös sisäänpääsy Sari Soinisen näyttelyyn.